Deși este poziționat într-un loc arid, uscat și super călduros, nimic nu a împiedicat ca Las Vegas să devină capitala mondială a entertainment-ului.
I se mai spune Orașul luminilor, al cazinourilor, căsătoriilor la minut și al party-urilor interminabile sau, simplu, orașul care nu doarme niciodată. Istoria lui este spectaculoasă – de la un banal avanpost feroviar, a devenit o uriașă metropolă. Într-un an obișnuit, atrage peste 40 de milioane de turiști.
Ca toate destinațiile de pe harta lumii, pandemia a lovit și în strălucirea Vegas-ului, dându-i înfățișarea unei așezări-fantomă. Odată cu relaxarea restricțiilor, și pentru Las Vegas lupta a fost cu atât mai strânsă, cu cât la orizont apăreau competitori care promiteau mijloace cel puțin la fel de palpitante de a petrece timpul liber. În joc a fost, prin urmare, recuperarea statutului de capitală mondială a distracției.
Prima structură în formă de sferă care conține cel mai mare ecran LED din lume, la rezoluția cea mai înaltă
Procesul de reinventare a început înainte de criza epidemică, mai exact în 2018, când s-a dat startul unui proiect de amploare. O perioadă lucrările au fost oprite, dar, recent, s-au reluat. Astfel că, în prezent, Las Vegasul construiește cea mai mare sferă din lume – este vorba, pe de o parte, de alinierea la mersul alert și inovator al tehnologiei digitale și, pe de altă parte, de dorința de a regândi și de a pune în valoare un spațiu deja existent. La nivel global, este prima structură în formă de sferă care conține cel mai mare ecran LED, la rezoluția cea mai înaltă (19.000 X 13.500 de pixeli). Instalația în sine va transforma nu doar locul în sine, ci va remodela însăși industria divertismentului live.
Spectacol total, indoor și outdoor
Cunoscută drept sfera MSG٭, ea este descrisă, pe pagina oficială a proiectului, ca un mediu cu totul nou și o platformă multisenzorială pentru artiștii din ziua de azi. În afară de uriașul ecran, în interior se găsesc 17.500 de locuri. Înălțimea sferei este de 112 metri. Revenind la ecran, ca să vă faceți o idee privind dimensiunea lui, acesta se întinde pe o suprafață de trei ori mai mare decât un teren de fotbal și se „desfășoară“ deasupra și în spatele scenei, pentru a oferi publicului o experiență imersivă completă , de o sută de ori mai fidelă vizual decât cel mai bun TV HD. În exterior, sfera este echipată cu un sistem programabil de iluminare, de 54.000 metri pătrați. Spectacol total, indoor și outdoor. Și, ca să vă mai punem imaginația la încercare, închipuiți-vă că sistemul acustic este atât de avansat, încât sunetele nu doar se aud, se și simt (datorită unui sistem haptic de infrasunete care, practic, folosește vibrațiile pentru a crea senzația fizică de sunet).
Cu cât folosim în comunicare mai multe simțuri, cu atât mai bine
Iată cum tehnologia digitală redefinește nu doar un spațiu, ci și ideea de spectacol și, mai ales de trăire a lui, de percepție la nivelul simțurilor. Se spune că, în comunicare, cu cât folosim mai multe simțuri, cu atât este mai bine. La fel se întâmplă și în transmiterea unui mesaj (în cazul de față, al spectacolului). Divertismentul tradițional este redefinit prin dimensiunea pe care ecranele LED i-o dau, conceptul unui show live explorează noi căi de a ajunge la privitor, iar percepția în sine devine mai intensă.
Vrei să afli mai multe despre digital signage și intenționezi să dai un refresh afacerii tale prin tehnologia digitală? Te aşteptăm în showroomul iTotem pentru o consultație gratuită!
Articole pe aceeași temă:
Imersiune în lumea artei, printr-o spectaculoasă expoziție digitală
Tehnologia digital signage în prezentările de modă
Joel Zimmerman a dus show-urile de muzică electronică la un alt nivel, cu al său Cube V3
٭Madison Square Garden Entertainment, dezvoltatorii proiectului
Referință documentare și foto: www.theb1m.com, msgsphere.com