Scroll to top

Noul device Market•r – în ce tipuri de spaţii poate fi integrat


Digital Signage

Ne dorim să avem acces cât mai uşor la informaţii, să aflăm rapid exact ceea ce ne interesează şi să ştim că timpul petrecut în alegerea unui produs este timp câştigat, şi nu timp pierdut.

Iar asta se întâmplă nu doar dacă ne aflăm la supermarket, farmacie ori aşteptăm să ne vină rândul la medicul stomatolog. Timpul este la fel de preţios oriunde am fi. Prin funcţiile cu care este dotat (sau cu care poate fi updatat în funcţie de specificitatea unui business), dispozitivul Market•r pare să ştie toate aceste lucruri.

Înainte de a exemplifica în ce tipuri de spaţii poate fi integrat, iată, pe scurt, principalele lui funcţii:

  • dotat cu un senzor de proximitate, „simte“ când cineva este în preajmă, prin urmare, va declanşa clipuri audio, va schimba un video clip, va porni animaţii sau va anima butaforii;
  • pentru că are un modul video integrat, scanează spaţiul din proximitate şi înregistrează informaţiile: inteligenţa artificială îi va permite să clasifice audienţa în funcţie de vârstă, sex şi emoţie, în consecinţă, va şti exact cui îi va livra informaţia;
  • faptul că este luminat puternic şi are o interfaţă multi-touch receptivă deschide variate moduri de comunicare cu clientul: completare de formulare, distribuire de discount-uri, prezentarea unor aplicaţii interactive amuzante de tipul „roata norocului“;
  • face ca drumul spre informaţii să fie mai uşor: prin scanarea codului EAN sau QR de pe un produs se poate afişa fie o pagină interactivă de prezentare a produsului respectiv, fie recomanda un alt produs mai bun când shopperul scanează un produs competitor.

Studiu de caz: implementarea dispozitivului în spaţiile comerciale. Ţinând cont de funcţiile enunţate mai sus, dispozitivul Market•r se recomandă de la sine ca promoter digital, ideal de poziţionat în zona rafturilor. Devine, prin urmare, o necesitate în spaţiile comerciale – de la super la hipermarketuri, de la bănci şi farmacii până la mall-uri, magazine de haine, bijuterii sau produse de nişă. Actul achiziţionării unuia sau mai multor produse nu mai este un simplu act mecanic ori dictat de impulsul momentului, ci o experienţă în sine – se oferă informaţii extra, se integrează produsul într-un context, clientul este implicat şi ajutat să aleagă.

Exemplu: integrarea dispozitivului la rafturile cu produse dermatocosmetice. Includerea tehnologiei în procesul de informare al clienţilor a devenit de mult o necesitate. Felul în care este inclusă, însă, va reuşi să atragă sau nu atenţia, să îşi dovedească eficienţa sau nu. Prin simpla scanare a codului QR, clienţii pot afla, direct la raft, detalii utile despre ingredientele folosite în crearea unui produs dermatocosmetic, formule, dar şi brevete.

În concluzie, dispozitivul Market•r poate fi mai mult decât un promoter digital, versatilitatea lui îi permite să fie adoptat şi de alte tipuri de spaţii decât cele comerciale. Despre asta, însă, într-un articol viitor!