Am enumerat într-un articol recent tipurile de spaţii în care noul dispozitiv Market•r poate fi integrat, fără a ne limita însă la acestea. Rafturile cu produse dermatocosmetice a fost unul dintre exemple.
Încă de la primele utilizări, dispozitivul îşi va dovedi eficienţa, argumentele fiind intuitive – ne dorim să ştim tot ce conţine un produs pe care îl aplicăm pe pielea noastră, cum a fost făcut, care este alegerea cea mai bună pentru fiecare tip de piele.
Magazinele Bebe Tei din Mall Plaza România, Sun Plaza, Vitan, Titan, dar şi cel din Constanţa au adoptat acest tip de comunicare digitală la raft şi au implementat dispozitivul în zona cu produse dermatocosmetice. În felul acesta, clientul poate avea acces la o serie variată de informaţii privind produsele din portofoliul brandului respectiv, în cazul de faţă, Bioderma – ingrediente, formule, brevete.

Dispozitivul Market-r instalat la raftul Bioderma dintr-un magazin Bebe Tei
Ce aduce nou acest device comparativ cu alte moduri de comunicare la raft?
Faţă de POSM-urile utilizate în mod tradiţional în comunicarea la raft – de genul wobbler sau shelf talker – dispozitivul Market•r dă informaţiei un boost modern (fie că e vorba de imagine, video, text dinamic sau mix între acestea). Utilizându-l, clientul este automat stimulat să interacţioneze cu produsul, să afle mai multe detalii, detalii ce urmează să fie afişate pe ecran.
Cum funcţionează?
Accesul este extrem de intuitiv; se scanează practic codul QR de pe produsele în dreptul cărora este integrat device-ul, iar după acest pas se pot verifica informaţii de referinţă privind ingredientele şi brevetele. Conţinutul este creat şi actualizat în funcţie de deţinătorul brandului respectiv, în urma unui studiu de piaţă. Conţinutul se personalizează ţinând cont de elementele care se doresc a fi aduse în atenţie, respectând profilul utilizatorului. De asemenea, se poate îmbogăţi treptat – un exemplu ar fi adăugarea de reclamă pentru noi produse din portofoliu.
Design şi alte detalii
Nu doar conţinutul se personalizează, ci şi designul device-ului. Elementele are compun dispozitivul pot fi adaptate la context, la arhitectura spaţiului, pentru o integrare cât mai armonioasă (alegerea culorii ramei, de exemplu, este una dintre opţiunile urmărite).
În perioada recentă, atenţia noastră faţă de ceea ce consumăm a crescut în mod semnificativ – stăm de multe ori la rafturi, nu pentru a ne decide în privinţa alegerii unui produs, ci pentru a citi informaţiile afişate pe etichete. Este firesc să punem pe primul loc sănătatea noastră, să cumpărăm conştient. Transparenţa totală privind ingredientele, prin afişarea lor digitală, ajută acest proces şi, în acelaşi timp, ne oferă încredere în alegerile făcute.