Scroll to top

Noutăţi de la cel mai recent summit de digital signage


Digital Signage

Încotro se îndreaptă digital signage? Care sunt provocările (post)pandemice şi a contextului global actual – politic şi financiar? Specialiştii prezenţi la Digital Signage Summit Europe (DSSE) au avut agenda plină de provocări.

Având în vedere că soluţiile integrate de digital signage încep să fie vizibile în domenii din ce în ce mai variate, provocările devin, la rândul lor, mai mari – atât din perspectiva softurilor, cât şi a platformelor în cloud utilizate. Acesta a fost, în esenţă, mesajul Summitului de digital signage, care a avut loc, recent, la Hotelul Hilton situat în zona aeroportului din München.

Primul eveniment DSS Europe, organizat după o perioadă de trei ani, a adus împreună peste 300 de specialişti şi utilizatori finali ai semnalizării digitale. Cu un line-up racordat la tot ce este nou în acest domeniu şi inclusiv la noile cerinţe, cei aproape 70 de speakeri prezenţi au vorbit despre strategiile de dezvoltare şi statusul actual al industriei de DS.

În discursul de deschidere al evenimentului, Florian Rotberg, preşedintele Conferinţei şi directorul unei companii de consultanţă în DS, a subliniat:

  • importanţa crescândă a soluţiilor de digital signage, care au devenit un element esenţial în dezvoltarea afacerilor (evoluţie ce presupune în acelaşi timp concepte detaliate de service, hardware-uri profesionale, dar şi o arhitectură robustă a întregului sistem);
  • numeroasele provocări apărute şi determinate de contextual pandemic, problemele legate de aprovizionarea la nivel global, sustenabilitatea şi presiunea de a livra;
  • creşterea cu peste 30% a costurilor legate de service din cauza măririi preţurilor carburanţilor, dar şi a forţei de muncă;
  • serviciile de prevenire şi network-ul solid au devenit mai importante ca oricând.

Ca o curiozitate, cei mai mari integratori de soluţii din America de Nord încasează peste un miliard de dolari din venituri generate de AV (sisteme audio sau video), din care 300-400 de milioane reprezintă soluţii de digital signage. În Europa, suma se reduce la 80 de milioane de euro. Fuziunile, achizițiile și intrarea unor noi integratori în industria de semnalizare digitală sunt esențiale pentru a stimula creșterea în Europa, precizează Rotberg. Cu toate acestea, condiţiile financiare şi politice actuale fac ca aceste demersuri să fie uşor mai dificile.

Un alt subiect pe agenda summit-ului a fost criza energetică iminentă. De aici, s-a lansat necesitatea unor concepte de semnalizare digitală mai sustenabile. Componentele şi operaţiunile eficiente din punct de vedere energetic, recondiţionarea hardware-urilor mai vechi şi hardware-uri mai uşor de reciclat sunt principalele tendinţe pentru 2022.

Următoarele evenimente cu subiectul soluţiilor integrate de digital signage – noutăţi, provocări, strategii – sunt planificate pentru toamna aceasta în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, precum și la ISE 2023. DSS Europe 2023 va avea loc tot în München anul viitor, în iulie.

Traducere şi adaptare: digitalsignage.today.com; credit foto: digitalsignagesummit.org/europe