Scroll to top

Percepţia timpului de aşteptare, redusă consistent prin integrarea ecranelor digitale în restaurante


Digital Signage

Restaurantele reprezintă unul dintre domeniile cele mai lovite de pandemie. Cu toate astea, nu puţine sunt brandurile care au integrat în spaţiile lor semnalizarea digitală. Comenzile prin intermediul display-urilor au eliminat necesitatea interacţiunii dintre persoane şi au uşurat în acelaşi timp procesul de alegere a produselor.

Oricare ar fi natura lor, restaurante fast food sau slow food, în perioadele fericite, non-pandemice, principala „problemă“ părea să fie aglomeraţia, cozile. De fapt, nu e vorba de mulţimile de oameni cât e vorba de percepţia timpului de aşteptare. Pentru că, în altă ordine de idei, nu e vorba de câţi oameni ai în faţa ta la o coadă, doi sau zece; atâta vreme cât trebuie să aştepţi, devii brusc conştient de timpul pierdut stând pe loc.

Percepţia timpului de aşteptare redusă cu până 35%
Tehnologia digitală a venit cu soluţia display-urilor profesionale, poziţionate în zona de plasare a comenzii sau de luat masa. Furnizorii de soluţii de digital signage au făcut studii de piaţă pentru a măsura feedbackul clienţilor. Într-un articol٭ publicat pe malerdso.com, aflăm că prezenţa ecranelor digitale, cu un conţinut atrăgător – mesaje targetate, de interes -, amplasate în locul potrivit şi la momentul potrivit (adică în timpul de aşteptare), pot reduce percepţia timpului de aşteptare cu până 35% . Experienţa clientului se îmbunătăţeşte automat, iar încrederea în brandul respectiv creşte sau, dimpotrivă, se consolidează.

59% dintre persoanele care văd conţinutul afişat pe un ecran digital îşi doresc să afle mai multe despre acesta
Un alt studiu interesant٭٭, extins şi la cafenele şi baruri, pune în lumină un alt avantaj al digitalizării comunicării în aceste spaţii. Studiul este inclus într-un articol care are ca subiect integrarea meniurilor digitale în mediile amintite. „Foloseşte-te de puterea video-urilor şi a imaginilor pentru a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi pentru a creşte vânzările“ ne îndeamnă autorii materialului. Printre argumente se află şi unul „contorizat“ în procente: 59% dintre persoanele care văd conţinutul afişat pe un ecran digital îşi doresc să afle mai multe despre acesta. O curiozitate care duce la o posibilitate: posibilitatea de a încerca noi produse, de a le testa, de a varia meniul.

În concluzie, să preîntâmpinăm vremurile post-pandemice gândind din timp o strategie de îmbunătăţire afacerii noastre, oricare ar fi ea. Soluţiile de digital signage sunt versatile şi se pot aplica în multe domenii. Te aşteptăm în showroom-ul iTotem pentru o discuţie liberă despre acest subiect, despre variantele digitale potrivite business-ului tău.

Dacă ne referim la restaurante, cafenele şi baruri, să nu aşteptăm trecerea pandemiei, să actualizăm şi să perfecţionăm ce avem deja. Şansele de a atrage noi şi noi clienţi, prin regândirea imaginii de brand/ marketingul digitalizat, sunt incredibil de mari. Imaginaţi-vă cum ar fi să aveţi în zona geamurilor un display cu un conţinut neaşteptat, care, prin mesaj şi dinamică, să te facă să afli mai multe despre locul respectiv sau produsele din portofoliu.

٭„The perception of wasting time in waiting time reduced by screens“ – malerdso.com
٭٭„Digital Menu Boards for Restaurants, Cafés and Bars“ – yodeck.com