Scroll to top

Perete interactiv într-un spital de copii: beneficiile tehnologiei pentru micii pacienți


Digital Signage

Copiii nu se împacă prea bine cu gândul de a merge la doctor, dar Clinica din Cleveland a implementat un sistem tehnologic ce îi poate liniști pe micii pacienți, ba chiar îi poate distra câtă vreme aceștia așteaptă să fie chemați în cabinet. Este vorba despre un perete interactiv animat, care transformă gesturile utilizatorului în manevre artistice, ca o pânză hands-free pe care pictezi de la distanță.

Managementul Spitalului Clinic de Copii din Cleveland a primit provocarea de a crea experiențe virtuale în recepția noului său centru. Acestea trebuie să distreze pacienții pe o durată îndelungată, dar să rămână suficient de flexibile încât aceștia să se poată opri instantaneu, când sunt chemați în cabinet. Soluția celor de la Dimensional Innovations a fost un perete interactiv animat ce reacționează la mișcarea lentă a brațelor și picioarelor utilizatorului, îmbinând culorile albastru, roșu și galben ca pe acuarele și ocupându-i acestuia timpul într-un mod recreativ.

CONTEXT
Spitalul Clinic de Copii din Cleveland, primul ambulatoriu de sine stătător al Clinicii din Cleveland, a fost inaugurat în septembrie 2018. Acesta dispune de doi pereți interactiv animați, proiectați și construiți de Dimensional Innovations, o firmă specializată în design de experiențe.

Managementul spitalului a primit sarcina de a crea o experiență în recepția noului centru, care să distreze pacienții pe o durată îndelungată, dar să rămână suficient de flexibilă încât aceștia să se poată opri în orice moment, când sunt chemați în cabinetul medicului.

Spitalele se confruntă cu o presiune tot mai mare în sensul conceperii unei experiențe primitoare și captivante pentru pacienți și familiile acestora. Încorporarea tehnologiei dincolo de sala de operații, în ansamblul clinicii, a adus beneficii pacienților și spitalelor deopotrivă.

PROVOCĂRI
Recepțiile găzduiesc numeroși pacienți și rude ale acestora de-a lungul zilei, astfel că experiența interactivă trebuia să fie hands-free, pentru a reduce riscul răspândirii infecțiilor și pentru a păstra mentenanța la minimum.

În plus, interacțiunea cu experiența recepției trebuia să fie flexibilă în ceea ce privește timpul dedicat de utilizator. A fost o provocare ca peretele interactiv să devină la fel de interesant pentru un pacient care așteaptă două minute și pentru un altul care așteaptă douăzeci de minute. De asemenea, trebuie să mențină copiii liniștiți și să le distragă atenția de la gândul că urmează să fie consultați de un medic.

Afișajele aveau să fie amplasate într-o recepție luminoasă, cu multe ferestre, astfel că echipa DI a trebuit să găsească cele mai bune soluții pentru a produce pe ecrane culori vii, atrăgătoare.

SOLUȚII
Soluția celor de la Dimensional Innovations a fost un perete interactiv animat ce reacționează la mișcarea lentă a brațelor și picioarelor utilizatorului, îmbinând culorile albastru, roșu și galben ca pe acuarele sau precum vărsarea vopselelor în apă. Este proiectat cu scopul de a liniști copiii și de a-i încuraja să facă mișcări controlate, grijulii, menținând astfel incinta liniștită și minimizând suprastimularea.

Echipa responsabilă de tehnologie în cadrul Dimensional Innovations a colaborat cu renumitul designer și artist danez Per Arnoldi pentru a conceptualiza estetica și a selecta culorile potrivite. Astfel, a fost asigurată coerență în opera electronică a artistului, în întreaga clădire. Personalul Clincii din Cleveland a fost și el esențial în elaborarea viziunii finale a experienței.

Folosind tehnologia de urmărire a gesturilor și afișaje Barco de ultimă generație, culoarea rămâne vie – chiar și în condiții de lumină naturală – și permite trăirea unei experiențe extrem de interactive și captivante, fără a fi nevoie de atingere fizică, reducând potențialul risc de răspândire a infecțiilor.

REZULTATE
Instalația este încă relativ nouă, dar a fost bine primită de angajații spitalului și de pacienți. Mai multe studii au arătat că distragerea atenției copiilor prin experiențe interactive le accelerează procesul vindecării și le diminuează durerea.

Companie desemnată: Dimensional Innovations, Overland Park, Kansas
Locație: Spitalul Clinic de Copii din Cleveland, Cleveland, Ohio
Proiect: Experiența Interactivă a Recepției Spitalului Clinic de Copii din Cleveland
Categorie: Ambienturi de asistență medicală

PARTENERI DE PROIECT
HKS Architects

Experiența Interactivă a Recepției Spitalului Clinic de Copii din Cleveland a câștigat un Premiu APEX în 2019 în categoria „Ambienturi de asistență medicală”.

Sursa: digitalsignageconnection.com