Scroll to top

Primul ecran DOOH cu funcţie de purificare a aerului


Digital Signage

Grija pentru mediul înconjurător este una dintre preocupările actuale şi ale dezvoltatorilor de soluţii digitale. La târgul ISE de anul acesta, s-au ţinut conferinţe cu acest subiect.

Prin conţinutul media şi, implicit, prin integrarea mesajelor tematice, se pot contura paşi importanţi pentru conştientizarea nevoii (a necesităţii mai curând) de a proteja mediul înconjurător. Promovarea campaniilor cu acest subiect, dar şi crearea de mesaje care ar putea atrage atenţia şi ar invita la respectarea unor reguli sunt două exemple.

Cei de la Green City Solutions, o companie cu sediul în Brandenburg, au făcut însă mai mult de-atât. Au dezvoltat CiyBreeze, primul ecran DOOH din lume, care conţine filtre regenerative de calitate a aerului, fabricate din muşchi de pământ. Planta are capacitatea de a atrage şi metaboliza substanţele nocive din aer, cum ar fi carbonul negru şi oxizii de azot, eliminându-i din atmosferă. De asemenea, răceşte aerul prin evaporarea apei de pe suprafaţa generoasă a „frunzelor“ sale.

Pe lângă un ecran LCD de 75″, controlat de un media player media BrightSign HD224, fiecare unitate CityBreeze, la rândul ei cu un design atrăgător, are capacitatea de a filtra 1.400 de metri cubi de aer pe oră, eliminând până la 82% dintre poluanți și reducând temperatura până la 4 grade Celsius. Muşchiul este păstrat într-o condiţie perfectă datorită tehnologiei IoT, care poate fi folosită şi cu scopul de capta şi partaja în timp real date despre calitatea aerului.

Primul modul de acest gen a fost instalat în Elveţia (oraşul Küsnacht), la sfârşitul lui 2021, urmând să fie montate alte trei în diverse puncte din Germania.

Simon Dierks, coordonatorul departamentului de marketing al companiei, a declarat: „10% din timpul de difuzare al clipurilor din conţinutul media este rezervat pentru a explica felul în care funcţionează sistemul bazat pe muşchi de pământ şi ce beneficii aduce sănătăţii şi mediului înconjurător; restul timpului poate fi folosit în scopuri comerciale sau altele“. Dierks a dat un exemplu în care pe un astfel de display au fost urcate informaţii legate de inițiativele ecologice dintr-un oraş, dar și datele în timp real privind calitatea aerului.

Iată că nu doar pandemia a inspirat şi a încurajat sistemele de semnalizare digitală să se adapteze la noul context – atât din perspectiva conţinutului, cât şi al formatului (exemplu: totemurile prevăzute cu senzori de măsurare a temperaturii, numerotare a persoanelor dintr-o încăpere sau cu soluţii de igienizare). Un aer curat, nepoluat, este în ziua de azi principala provocare. Iar industria digital signage deja începe să adopte soluţii concrete.

Sursă: avinteractive.com
Credit foto: greencitysolutions.de