Scroll to top

Publicitatea la raft: etichetele digitale, soluţia smart a momentului


Digital Signage

Etichetele digitale afişate în dreptul produselor, la raft, sunt o soluţie smart pentru informaţii esenţiale legate de produse (plecând de la preţ), dar şi pentru scoaterea în faţă a unor campanii de marketing.

În mod obişnuit, etichetele cu preţuri, pe hârtie, au în spate un proces consumator de timp, resurse şi energie: sunt printate, decupate, fixate la raft, schimbate sau actualizate de fiecare dată când este necesar. Schimbarea lor, în mod special, poate fi destul de solicitantă şi chiar presantă atunci când are loc de două-trei ori în decursul unei săptămâni.

Etichete digitale la raft, studiu de caz. Echipa NoviSign a dezvoltat o soluţie inteligentă pentru afişarea preţurilor la raft, informaţii şi marketing creat special pentru această zonă din magazine. Soluţia este eficientă din mai multe puncte de vedere – gestionează atât modificările de preţ, cât şi campaniile şi voucherele/ cupoanele sincronizate cu sistemele POS prin intermediul platformei cloud ale aceleiaşi companii. Autocolantele din hârtie sunt astfel eliminate, consumul de hârtie şi implicarea mai multor angajaţi, la fel. Au fost înlocuite 300 de etichete cu 40 de ecrane de înaltă definiţie şi foarte înguste (mai mult lungi decât late, pe fiecare intrând mai multe preţuri), care comunică de la distanţă cu un software şi afişează conţinutul multimedia ales de client. Pentru informaţii extra, s-a instalat şi un stand de tip chioşc, care poate fi folosit şi ca platformă publicitară, accentuând, în acelaşi timp, identitatea de brand a supermarketului.

Display-urile de tip stretched, o altă soluţie inteligentă pentru publicitatea la raft. Cunoscute şi ca afişaje de tip bară, display-urile stretched fac posibil afişajul electronic în locuri în care, înainte, nu s-ar fi putut imagina prezenţa unui display. Se adaptează uşor la suprafeţe: pot fi fixate în zona rafturilor sau pe obiecte de mobilier, pe stâlpi (în mall-uri, de exemplu) ori suprafeţe metalice (în mijloacele de transport în comun). Faptul că pot fi customizate în funcţie de cerinţele spaţiului, fără a compromite conţinutul sau calitatea ecranului, este unul dintre marile avantaje ale acestora. Integrate, de exemplu, în zona rafturilor, într-un magazin, display-urile stretched atrag imediat atenţia prin luminozitate şi dinamismul imaginii. Mai multe informaţii despre display-urile de tip stretched.

Ai un magazin şi vrei să integrezi soluţiile de digital signage în afacerea ta? Vrei să afli ce tipuri de display-uri ţi se potrivesc? Te aşteptăm la o discuţie liberă în showroom-ul iTotem!

Sursă: traducere şi adaptare „Digital Shelf Labels Case Study“ – www.novisign.com