Spaţiul urban este redefinit complet prin recentul proiect „Wave“, realizat prin tehnologia digital signage, de către compania sud-coreeană d’strict.
Efecte impresionante obţinute prin iluzia anamorfică şi digital signage
Uriaşele display-uri pe a căror suprafaţă sunt simulate mişcările unor valuri, sunt plasate în zona Gangnam-gu din Seul, un fel de Times Square al sud coreenilor. Gangnam-gu este primul perimetru publicitar de afişare outdoor gratuit, din ţară. Din punct de vedere optic, principiul după care funcţionează proiectul „Wave“ este iluzia anamorfică. Cum se obţine acest tip de iluzie? Prin aranjarea unor suprafeţe în spaţiu astfel încât, dacă sunt privite dintr-un anumit punct, toate formează o imagine recognoscibilă. Iluzia anamorfică este folosită în artă şi a devenit populară de ceva vreme încoace. Realizată prin tehnologia digital signage, efectul ei, odată integrată în spaţiul urban, este absolut spectaculos. Imprimă străzii o nouă dimensiune, aproape ireală.
Conţinutul virtual şi tehnologia digital signage redefinesc spaţiul
Display-urile au o lăţime de 80 de metri şi o înălţime de 23, iar conţinutul media este redat exclusiv de mişcarea valurilor – „valul coreean“ se referă, literal, la creşterea la nivel global a popularităţii culturii sud-coreene începând cu anii ’90. De aceea, poziţionarea acestei instalaţii pe SMTOWN COEX Artium, o celebră clădire din Seul, considerată drept Mecca K-pop-ului, nu este deloc întâmplătoare. Cei de la d’strict s-au folosit de principiul iluziei anamorfice pentru a crea valul din imagini şi pentru a sugera într-un mod incredibil de autentic energia acestuia. Senzaţia pe care o lasă este aceea că valul se apropie de tine – o experienţă puternică ce integrează creativ conţinutul virtual şi tehnologia digital signage în spaţiul urban.
Cu siguranţă, proiectul „Wave“ impresionează nu doar prin complexitatea tehnică, dar şi prin impactul pe care îl are asupra privitorilor.