Scroll to top

Retail, bănci, sucursale: despre succes, prin digital signage


Digital Signage

Selectarea dimensiunii adecvate a ecranului/ display-ului, stabilirea amplasării în funcție de tiparele de trafic și dezvoltarea de mesaje personalizate ajută atât magazinele, cât și sucursalele de bănci (sau, prin extensie, băncile) să profite de avantajele semnalizării digitale.

Retail: a înțelege audiența = a schița un tipar de trafic

A înțelege audiența înseamnă mai mult decât a adapta conținutul media la interesele clientului. Înseamnă și a ști cu exactitate care sunt principalele zone de trafic din interiorul unui spațiu. De ce? Pentru că, de exemplu, tiparele de trafic pot varia de la o zonă la alta, de la un spațiu la altul. În cazul magazinelor alimentare, de exemplu, ecranele de semnalizare digitală dintr-un magazin alimentar sunt, cel mai adesea, vizualizate de cumpărători la casele de marcat. În concluzie, adaptarea la mediu este esențială.

Bănci, sucursale: a personaliza mesajul = a înțelege nevoile clientului

Personalizarea mesajelor este un alt detaliu primordial în înțelegerea corectă a implementării soluțiilor de digital signage, în mod special atunci când este vorba de conturarea conținutului media, al mesajelor care rulează pe display-uri. O strategie eficientă de afișare digitală a mesajelor în cazul sucursalelor ar trebui să ia în considerare un profil mai amplu, ba chiar mai detaliat al contextului (zonei de amplasare a filialei), dar și al consumatorului pentru a crea informații rezonante. Promoțiile pentru carduri de credit și împrumuturi vor atrage probabil un public mai numeros, indiferent dacă vorbim de clienții obișnuiți ai filialei sau clienți ai altor bănci.

Succes = a profita de toate instrumentele tehnologiei digitale

Fie că e vorba de domeniul retail sau de domeniul bancar, accesul la informații trebuie să aibă loc cât mai ușor cu putință. Integrarea codurilor QR în mesaje poate oferi clienților o modalitate de a solicita rapid și facil mai multe informații, chiar dacă nu au timp să se oprească la sucursala respectivă sau la magazinul respectiv exact în momentul respectiv. A profita de toate instrumentele tehnologiei digitale ajută la depășirea obstacolelor legate de implicarea clienților. Cu cât avem mai la îndemână o soluție, cu cât facem mai ușor o alegere.