Scroll to top

Revoluţia digital signage sau magia integrării soluţiilor de ultimă oră


Digital Signage

Soluţiile de digital signage au revoluţionat modul în care marile companii interacţionează cu publicul ţintă. Este o schimbare majoră pe care au adus-o în dinamica zonă a comunicării.

De la domeniul retail şi până la cel al serviciilor medicale, de transport sau entertainment, comunicarea dintre cei care oferă un produs şi cei care aleg să achiziţioneze produsul respectiv nu a fost niciodată mai modernă, mai atrăgătoare şi mai adaptată la profilul publicului.

Pentru cine nu ştie încă, digital signage înseamnă, pe scurt, afişaj electronic pe un display comercial, conţinut ce se poate extinde de la simple imagini la videoclipuri şi implicit text, control de la distanţă. Display-urile se pot amplasa indoor sau outdoor, în spaţii dintre cele mai versatile. Şi, nu în ultimul rând, despre digital signage mai trebuie spus că, datorită naturii sale dinamice şi atrăgătoare din punct de vedere vizual, are uriaşul potenţial de a capta atenţia eficient şi de a transmite un mesaj puternic, în rezonanţă cu interesele publicului.

Digital signage nu e doar într-o continuă adaptare la cerinţele şi nevoile pieţei, mai mult, are capacitatea de a integra şi alte soluţii de ultimă oră: inteligența artificială (AI), Internetul obiectelor (IoT) și realitatea augmentată (AR). Acest tip de integrare lucrează tot în favoarea publicului ţintă prin faptul că generează experienţe extrem de personalizate şi interactive, favorizând conexiuni mai profunde și stimulând implicarea clienților. Un exemplu este noul dispozitiv Market•r.

Dispozitivul Market-r, un promoter digital

Dispozitivul Market-r (promoter digital)

Dezvoltat în întregime de iTotem, noul dispozitiv Market•r este un promoter digital destinat comunicării la raft, adaptabil însă și la alte tipuri de spații. Interacționând cu el, utilizatorul este stimulat să afle mai multe detalii despre produsul afișat pe ecran. Din perspectiva oamenilor de afaceri, însă, device-ul nu doar sprijină, ci și inspiră campaniile de marketing. Spre exemplu, camera video cu care este prevăzut dispozitivul, dar și prezența inteligenței artificiale, ajută la aflarea cu precizie a profilului audienței. Modulul video scanează permanent traficul din proximitate și generează un raport detaliat în care fiecare față identificată este catalogată în funcție de vârstă, sex, emoție. Mai mult, se pot furniza şi date privind timpul – care este momentul zilei cu trafic mai intens sau mai redus în zona în care este implementat device-ul.

În concluzie, prin integrarea cu alte soluții avansate și prin oferirea unei platforme dinamice, atractive și interactive pentru diseminarea informațiilor, semnalizarea digitală are potențialul de a remodela diverse industrii și de a redefini modul în care comunicăm în era digitală. Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, este incitant să ne imaginăm posibilitățile care stau în fața semnalizării digitale și rolul său în modelarea viitorului comunicării.

Foto: freepik.com