Ne revenim încetul cu încetul la normalitate și, după cum am văzut până acum, procesul de digitalizare a făcut pași esențiali peste tot în lume. Soluțiile de digital signage integrate în educație vor fi mai mult decât o necesitate. În foarte multe țări, ele fac parte de ceva timp din mediul academic.
În învățământul superior – fie că e vorba de universități sau de campusuri universitare – display-urile cu informații de tip wayfinding au un rol extrem de important în orientarea cursanților începători (și nu numai, atât timp cât mediul universitar este într-o continuă schimbare). Adaptarea la un mediu nou și obișnuirea cu un set nou de reguli pot fi uneori copleșitoare, indiferent de experiența asimilată. Semnalizarea digitală, prin display-uri amplasate în puncte strategice din locurile respective – intrarea în universități/ campusuri, pe holuri sau în interiorul campusurilor, în locuri frecventate -, îi poate ajuta pe studenți în procesul de orientare. Hărțile electronice le facilitează accesul, indicându-le variante de drumuri, plecând de la punctul în care se află.
Informațiile care anunță evenimente importante din interiorul unei școli/ liceu/ universități sunt un alt exemplu de conținut de impact pentru domeniul educației.
De la modificări în orar, până la detalii legate de sesiune/ bacalaureat/ examene de final de an sau vacanțele de după încheierea trimestrelor/ semestrelor, toate reprezintă știri relevante pentru elevi. De asemenea, conținutul poate varia într-un mod foarte atrăgător pentru elevi/ studenți: includerea ofertelor de muncă part-time, colaborări, activități extracuriculare, concerte, evenimente caritabile sau, în cazul în care școala/ liceul/ universitatea respectivă are și o cantină, inserarea meniului. Pentru a fi cât mai vizibile, ecranele trebuie poziționate în locuri populare, cu trafic.
Frumusețea soluțiilor de digital signage constă nu doar în puterea pe care afișajul electronic îl are asupra privitorului, ci și în faptul că implică opțiuni infinite în ceea ce privește conținutul. Mai mult de-atât, faptul că poate fi gestionat de la distanță și actualizat permanent îi dă automat un avantaj major în fața informațiilor prezentate în format print – prin broșuri, flyere, pliante, panouri, bannere (ca să nu mai punem la socoteală și economia de hârtie).
Dar digital signage nu înseamnă doar un alt nivel al digitalizării în educație. Înseamnă mult mai mult. Se poate adapta la numeroase alte domenii. Dacă vrei să vorbim mai multe despre digital signage, te așteptăm în showroomul iTotem pentru o consultație gratuită!
Vezi și: Avantajele implementării soluțiilor de digital signage în educație