Semnalizarea digitală este, în esența ei, un mijloc de comunicare, dar și o cale de a crește veniturile, de a îmbunătăți serviciile și de a promova un brand.
Soluțiile de digital signage sunt atât de versatile, încât se pot adapta unor tipuri variate de afaceri și, totodată, de spații – de la buticurile de cartier până la arene sportive, de la cafenele cochete până la aeroporturi, de la școli și licee până la spitale, malluri și centre comerciale.
Stabilește obiective reale!
A stabili un obiectiv real înseamnă mai presus de orice a analiza cât de realizabil este și a-l adapta la resursele de care dispunem. Este important ca, atunci când luăm decizia implementării soluțiilor de digital signage, să avem în vedere răspunsurile la următoarele întrebări: „Care este scopul pe care îl am integrând soluții de digital signage?“, „În ce măsură pot atinge acest scop?“, „Este scopul vizat potrivit afacerii mele?“. Între obiectivul propus și profilul afacerii (cu tot ce implică ea, produs și amplasare/ spațiu), trebuie să existe o coerență. Dacă înțelegem prin semnalizarea digitală așezarea unui videowall într-un spațiu de dimensiuni reduse, atunci este nevoie să regândim obiectivul propus. Dacă,în schimb, înțelegem prin semnalizarea digitală așezarea unui videowall într-un showroom situat într-o încăpere generoasă, cu pereți înalți și suficient de lați, atunci putem miza pe succesul efectului.
Definește publicul țintă!
A defini publicul țintă poate fi văzut ca o primă consecință a stabilirii unui obiectiv real, fezabil. Publicul implică o dinamică, determinată de vârstă, gen, statut social, preferințe. A înțelege diversitatea presupune a schița deja conținutul care va rula prin afișajul electronic. Plecând de la ceea ce îi place publicului țintă, nevoi și gusturi, este mult mai ușor să definim și să dăm o formă comunicării vizuale. Plasarea unui display outdoor într-o zonă traficată intens dimineața, care să prezinte într-un mod atrăgător tipuri de cafea sau de mic dejunuri, atrage atenția într-un mod favorabil.
Stabilește punctele de lucru și adaptează identitatea lor tipurilor de display-uri!
Organizarea este cheia spre succes în multe activități, inclusiv în interiorul unui business mai mic sau mai mare. Dacă o afacere se desfășoară la mai multe adrese, în mod cert spațiile diferă unul de altul; este posibil ca unul să aibă deschidere spre stradă, iar altul spre un culoar de trecere. În cazul în care lucrurile stau așa, alegerea unor display-uri de vitrină poate fi o soluție bună, indicată în astfel de situații. Când, în schimb, nu există o deschidere spre trafic, iar locul este mai îngust, soluțiile de digital signage pot acoperi și aceste provocări – display-urile stretched reprezintă o variantă.
Creează conținut de impact!
Odată ce am stabilit publicul țintă, publicul căruia ne adresăm, ne va fi mult mai ușor de realizat conținutul, de creat un concept potrivit, atrăgător. Ce înseamnă un conținut de impact? Înseamnă un conținut memorabil, pe care nu îl uiți ușor; mai înseamnă și o modificare în atitudinea clientului, o schimbare în decizii ori un ajutor pentru a lua o decizie mai ușor; un conținut de impact presupune și divertisment, bunădispoziție, relaxare, o informație prezentată într-un mod prietenos.
Organizează conținutul!
Conținutul nu trebuie doar creat, ci și organizat – iată un detaliu semnificativ! De ce? Pentru că la anumite ore din timpul zilei, un conținut poate beneficia de o vizualizare mai ridicată decât la alte ore ale zilei. Prin urmare, organizarea conținutului în funcție de ore este esențială.
Nu ezita să apelezi la consilieri și specialiști în digital signage!
Un consilier talentat îți va indica soluțiile potrivite, tipurile de hardware, ce se potrivește mai bine proiectului tău de semnalizare digitală. Pentru că display-urile de larg consum nu sunt același lucru cu display-urile comerciale, vei înțelege și de ce este nevoie de hardware-uri puternice și software-uri performante. Unul dintre marile avantaje ale soluțiilor de digital signage constă în posibilitatea de a gestiona conținutul de la distanță.
Evaluează rezultatele!
Evaluarea feedbackurilor ajută la îmbunătăţirea unui business, corectarea greşelilor acolo unde sunt, dar şi în procesul de adaptare la nou. Interacţiunea este parte integrantă din digital signage, clienţii fiind, prin mijloace digitale şi platforme media, implicaţi în evaluarea serviciilor de care beneficiază. Evaluarea însă poate fi realizată şi prin integrarea inteligenţei artificiale, din ce în ce mai folosită în semnalizarea digitală; monitorizarea reacţiilor, a expresiilor feţei, a timpului de interacţiune fac parte din conturarea unui feedback.
Citește și:
Care este diferența dintre display-urile de larg consum și cele comerciale
Display-urile de vitrină personalizate: importanța soluțiilor custom
Tot ce trebuie să ştii despre display-uri stretched, videowall-uri şi ecrane LED
Foto: freepik.com