Scroll to top

Soluţii de digital signage pentru hoteluri


Digital Signage

În ce fel soluţiile de digital signage ar putea îmbunătăţi experienţa oaspeţilor într-un hotel? Un simplu display amplasat într-un punct cheie dintr-un hotel are capacitatea de a crea amintiri memorabile. Şi nu o spunem noi, o spune David Levin, directorul executiv al companiei Poppulo, specializată în software-uri de dezvoltare a mijloacelor de comunicare.

David Levin povesteşte despre o experienţă pe care a avut-o cu ceva timp în urmă, legat de modul în care a aflat, cazat fiind la un hotel, de un concert al trupei The Police. „Am văzut într-un hotel, pe un display, reclama la concertul pe care urma să îl aibă cei de la The Police. Mi-am anunţat fratele şi a doua seară cântam împreună Every Breath You Take, noi şi încă 20.000 de fani. Fără display-ul respectiv, nu aş fi aflat despre turneul lor şi nu aş fi retrăit anii ’80 alături de fratele meu“ – povesteşte el pentru pagina digitalsignagetoday.com.

Care este sensul acestei relatări, în ce fel pune în valoare rolul şi efectul afişajului electronic, al semnalizării digital? Să le luăm punctual:

În primul rând aduce o informaţie importantă, într-un loc potrivit, unei persoane potrivite (oricât de intens s-ar mediatiza un eveniment, din diverse raţiuni, există şansa ca informaţia să nu ajungă la toată lumea; iată cum, integrată în conţinutul unui display dintr-un hotel, completează targetul urmărit).

În al doilea rând invită elegant şi provocator în acelaşi timp la o abatere de la un plan prestabilit, pregătind terenul pentru ceva ce va deveni o amintire de neuitat (în timpul călătoriilor, suntem mai predispuşi să încercăm experienţe noi sau să ne lăsăm duşi de valul provocărilor, iar posibilităţile de entertainment pot acoperi aceste dorinţe).

Şi, nu în ultimul rând, creează o experienţă memorabilă (nu este vorba doar de timpul petrecut împreună cu o persoană dragă, în cazul de faţă fratele, este vorba de o poveste mai complexă – de retrăirea unei perioade nostalgice – anii ’80 -, de împărtăşirea unei stări alături de 20.000 de oameni, de trăirea intensă a unei atmosfere).

Toate acestea printr-un simplu display amplasat într-un hotel! În concluzie, semnalizarea digitală ne permite să trăim momentul în intensitatea lui maximă, să transformăm o clipă într-o amintire de-o viaţă.

Dar semnalizarea digitală în domeniul hotelier poate fi utilizată şi în multe alte scopuri – de la un conţinut interactiv cu hărţi în care sunt incluse punctele importante din hotel şi facilităţile pe care le oferă locul respectiv, până la posibilitatea de a face rezervări pentru cină sau servicii spa. Ajută în mod concret perioada de şedere a oaspeţilor şi le uşurează procesul propriu-zis de informare.

Citeşte şi alte articole de interes:

Foto: Freepik.com