Scroll to top

Soluții de digital signage pentru afacerile locale


Digital Signage

Multe afaceri locale s-au confruntat cu pierderi financiare majore în perioada lockdown-ului, o parte s-au închis, iar altele s-au încăpățânat să lupte mai departe. Adaptarea la context a fost unul dintre secrete. Păstrarea relevanței unei afaceri continuă să fie o provocare, iar creativitatea în strategiile de marketing are un rol cheie.

Parfumerii artizanale, locuri de cazare inedite, cafenele cu un concept original pot avea un plus de valoare prin digital signage. Pandemia ne-a luat libertatea de mișcare fizică, dar a încurajat-o pe cea online. Mulți și-au mutat afacerile în spațiul virtual, iar cei care aveau atașată afacerii lor și o platformă online, au fost avantajați. Așadar, un prim criteriu în racordarea unui bussiness local la nevoile actuale ale consumatorilor este existența unei pagini web și a unei rețele de social media (pentru ca oamenii să ajungă mai rapid la informații). Iar prin implementarea soluțiilor de digital signage, prezența în mediul online devine și mai activă și, prin urmare, crește gradul de interacțiune și conștientizare a brandului respectiv. Inserând conturile de social media pe display-uri și incluzând feedback-uri ale clienților, engagement-ul ia amploare. Parfumerii artizanale, locuri de cazare inedite, îngrijite de mici antreprenori, cafenele cu un concept original, orice înseamnă sau presupune afacere locală, poate căpăta un plus de valoare prin digital signage.

Semnalizarea digitală poate avea multe roluri, atunci când este înțeleasă și pusă corect în aplicare. Afișajele electronice ajută la transmiterea informațiilor privind protocoalele de sănătate, utile atât pentru angajați, cât și pentru clienți/ publicul consumator. Măsurile de igienă încetățenite în contextul pandemiei trebuie să facă parte din rutina de curățenie a fiecărui spațiu. Când pe display-uri rulează mesaje cu referire la orele și modul în care se igienizează locul respectiv, încrederea clientului crește. Însă conținutul media nu se limitează doar la asta. Ca în cazul oricărei afaceri, mai mici sau mai mari, el este extrem de versatil și adaptabil profilului consumatorilor. Revenind la afacerile locale și la conținutul display-urilor, video-urile scurte, care narează povestea brandului, într-un mod onest și de impact, atrag atenția într-o manieră pozitivă. Care e povestea brandului, ce aduce nou, cum ne ajută, cum putem accesa ofertele speciale? – iată întrebări-cheie de avut în vedere pentru un story consistent.

Actualizarea și adaptarea conținutului reprezintă un aspect esențial în digital signage. În vremuri provocatoare, așa cum a fost (și continuă să fie) contextul pandemic, implementarea soluțiile de digital signage s-a dovedit o investiție bună. Display-urile cu informații de tip wayfinding și kiosk-urile de comandă touchless, de exemplu, reduc contactul direct cu alte persoane. Așadar, fie că e vorba de display-uri indoor sau outdoor, odată adoptate, soluțiile digitale sunt o investiție pe termen lung. Important este, înainte de toate, să vă asigurați că afișați conținutul potrivit clientului și că este actualizat în funcție de schimbările intervenite.

În concluzie, dacă ai o afacere locală pe care vrei să o faci cunoscută, vei înțelege că este nevoie de resurse pentru acest lucru. Investițiile în semnalizarea digitală susțin afacerea, pentru că actualizările se pot afișa automat (prin urmare, nu se pierde timp prin înlocuirea posterelor/ printurilor/ bannerelor), gestionarea conținutului se poate face de la distanță, îmbunătățesc strategia de marketing evidențiind-o și, nu în ultimul rând, asigură o comunicare clară, promptă și eficientă cu publicul.

Ai o afacere locală căreia vrei să îi dai un plus de valoare prin digital signage? Dacă vrei să afli mai multe despre acest domeniu și care sunt soluțiile potrivite business-ului tău, te aşteptăm în showroomul iTotem pentru o consultație gratuită!