Pandemia trece, soluțiile de digital signage rămân. Și nu doar rămân. Evoluează de la o zi la alta, se adaptează inteligent noului context și pregătesc perspective sau chiar pun în practică proiecte și idei pentru viitorul post-pandemic. Dacă ai în vedere să incluzi soluțiile de digital signage în afacerea ta, iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:
Documentează-te în privința proiectelor de digital signage existente!
Dacă nu ești expert în digital signage, nu-ți fie teamă! Un prim pas care te-ar putea ajuta ar fi să te documentezi în privința soluțiilor de digital signage puse în practică deja de alte companii, instituții sau modele de afaceri – farmacii, hoteluri, restaurante, spitale, aeroporturi, universități, galerii de artă, mall-uri etc. La finalul articolului, găsești mai multe articole-reper în această documentare. Și nu uita: design-ul trebuie să meargă mână în mână cu utilitatea. Impactul vizual este prioritar în digital signage, însă la fel de important este și modul în care îți valorifică businessul. După ce alegi o echipă care să dea viață conceptului ales, interesează-te asupra fiecărui detaliu, asupra avantajelor, dar și a dezavantajelor, în cazul în care există.
Personalizează-ți conceptul!
În cazul în care ai început să îți faci o idee în privința soluției de digital alese – tipuri de display-uri, videowall-uri, totemuri, hărți digitale, meniuri outdoor sau indoor digitale, panou digital etc. – concentrează-te și asupra schemelor de culori și fonturi puse la dispoziție și personalizează-le în cazul în care ai o idee specifică, un concept pe care vrei să îl identifici cu afacerea ta. Conținutul și modul în care devine vizibil merg mână în mână cu poziționarea display-urilor, un alt amănunt esențial. Cărui tip de public te adresezi? Care sunt mesajele de bază pe care vrei să le comunici prin afișajul electronic? Din ce sisteme vor proveni datele și informațiile pentru semnalizarea digitală? Sunt doar câteva întrebări pe care e bine să le iei în calcul.
Începe cu o schiță!
Orice idee începe cu o schiță – mai întâi în mintea noastră, apoi pe hârtie. Este de mare ajutor să știi de unde pleci și unde vrei să ajungi. Include în această schiță tipul de conținut care va face parte din soluția de digital signage. De exemplu: un videowall amplasat într-un restaurant urmează anumite criterii de afișare a conținutului/ meniului – în funcție de portofoliul restaurantului, momentul zilei, oferta zilei, produsele principale din meniu, ordinea lor. De ce contează acest lucru? Pentru că e bine să știm că un conținut generos/ mai stufos se vede mai bine pe ecrane cu dimensiuni mai mari. Prin urmare, conținutul se adaptează tipului de display. Ca exercițiu, ai putea pune pe hârtie, pentru început, textul, gândindu-te la modul în care poate fi evidențiat cât mai eficient (prin tipuri de fonturi și dimensiune). O schiță este un bun punct de plecare în dezvoltarea unui proiect, oricare ar fi natura lui.
Și, nu în ultimul rând, pune-te în locul privitorului, al persoanei care va interacționa vizual cu display-ul respectiv! Distanța de la display la punctul în care se află privitorul (dar și unghiul din care este vizualizat), este esențială. Se vede tipul de font ales de la o distanță suficient de mare astfel încât display-ul să nu treacă neobservat? Este dimensiunea suficient de generoasă? Densitatea pixelilor mulțumitoare? Toate au roluri cruciale în vizibilitatea finală a designului.
Citește și:
Un video wall spectaculos transformă spațiul din Bebe Tei
7 lucruri esențiale despre meniurile digitale outdoor
Imersiune în lumeartei printr-o spectaculoasă expoziție digitală