Scroll to top

Soluţii de digital signage pentru magazine mari și mici


Digital Signage

Crăciunul rămâne una dintre sărbătorile cele mai aşteptate, chiar şi în contextul actual, al pandemiei. Suntem cu toţii, mai mult ca niciodată, din ce în ce mai conectaţi la noua tehnologie şi, chiar dacă, în calitate de consumatori, ştim cel mai adesea ce produse ne interesează şi ce produse comercializează brandurile pe care le urmărim, întotdeauna ne atrage şi ceea ce apare nou.

Luna decembrie este o oportunitate pentru magazinele mari sau mici de a-şi revigora brandul şi de a pune în valoare într-un mod creativ produsele, promoţiile, noutăţile cu care îşi întâmpină clienţii. Este momentul în care soluţiile de digital signage aplicate în domeniul retail îşi pot arăta potenţialul. De ce? Pentru că oamenii sunt mai atenţi la schimbări şi mai deschişi să trăiască o experienţă captivantă. Să spunem că face parte din magia acestei perioade.

Când participanţii la un studiu de evaluare a impactului pe care display-urile luminoase îl au asupra lor au fost întrebaţi dacă au remarcat reclamele afişate electronic, în timpul sărbătorilor de iarnă, aproximativ 9 din 10 persoane au spus că le-au văzut. Studiul a fost realizat de compania Edison Research, care se ocupă cu studii de piaţă şi sondaje de opinie pentru organizaţii media şi companii din întreaga lume. Cu alte cuvinte, display-urile din reţelele de digital signage pot juca un veritabil rol de „influencer“.

1. Conţinutul este rege! Un conţinut bun înseamnă imagini în mişcare/ videoclipuri, pentru că mişcarea atrage atenţia oamenilor, sporeşte emoţia şi poate stimula impulsul de a achiziţiona un produs. Un conţinut bun înseamnă, de asemenea, un conţinut relevant – oamenii nu doresc să vadă acelaşi conţinut rulat cu un an înainte, este nevoie de actualizarea lui şi de aducerea unor elemente noi, în favoarea brandului promovat.
2. O singură poveste rulată pe display-uri diferite. O idee originală de a transforma un spaţiu şi de a-l „îmbrăca“ în magia sărbătorilor de iarnă este fragmentarea unei poveşti de Crăciun pe display-uri diferite. Pe un ecran digital se poate afişa începutul unui promo de Crăciun, pe altul continuarea lui. Efectul este irezistibil!
3. Înlocuirea display-urilor simple cu video wall-uri. Un video wall atrage instant atenţia, oricare ar fi locul în care este amplasat. Mai mult ca sigur, îmbogăţeşte experienţa clientului, obişnuit ca, în locul respectiv, să vadă, de exemplu, un totem sau un display simplu. Reinventarea presupune asimilarea noii tehnologii din mai multe perspective. Şi, în mod implicit, modificarea spaţiului în favoarea ei.