Scroll to top

Soluţii de digital signage în restaurante: 10 idei pentru un conţinut de 5 stele


Digital Signage

În afară de plasarea strategică a display-urilor într-un restaurant de tip fast food sau slow food, la fel de importantă este calitatea conţinutului media prezentat. Prin interacţiunea vizuală ajungem la informaţii, prin urmare, cu cât experienţa este mai agreabilă şi mai „apetisantă“, cu atât vom fi tentaţi să reacţionăm şi să dăm un plus de valoare timpului petrecut într-un restaurant.

Ecrane LED cu meniuri digitale pentru restaurante

Meniuri digitale pe ecrane LED – soluţie implementată de iTotem pentru Mado (Iulius Mall – Iaşi)

Iată 10 idei pentru un conţinut de 5 stele, cu impact sigur asupra atmosferei, consumatorilor, experienţei în totalitatea ei:

  1. Cu cât meniul care rulează pe ecrane este mai colorat, cu atât este mai atrăgător. Secretul? Rezoluţie impecabilă, imagini profesionale.
  2. Fotografiile/ imaginile nu trebuie să fie doar colorate, ci şi apetisante, îmbietoare, pe scurt, să-ţi lase gura apă.
  3. Iniţiază un call-to-action (CTA – un text pe un display la vedere), prin care să inviţi clienţii să posteze imagini cu mâncarea pe Instagram, sugerându-le şi hashtag-urile.
  4. Afişează, de asemenea, în feed, pe un display, pozele făcute de clienţii restaurantului.
  5. Include în conţinutul media video-uri scurte cu diferite preparate din meniu, în timp ce sunt gătite (fără a da neapărat reţeta).
  6. Inseraţi un video de prezentare a bucătarului şef şi a echipei din spatele restaurantului.
  7. Evidenţiază adresele restaurantelor (dacă restaurantul face parte dintr-un lanţ, e important să fie specificate toate adresele).
  8. Informaţiile de ordin nutriţional pot pune în valoare meniul (de exemplu, în dreptul fiecărui preparat, se poate accentua un anumit element – dacă e vorba de o tartă cu portocale, oferim informaţia „pentru un boost de vitamina C“).
  9. Informaţiile privind produsele care pot cauza alergii sau intoleranţe (este un detaliu important, în contextul în care din ce în ce mai mulţi oameni au alergii sau intoleranţe la diverse ingredient).
  10. Actualizaţi permanent meniul cu recomandările bucătarului-şef, cu preparate noi sau detalii suplimentare despre mâncărurile deosebit de delicioase.