Scroll to top

Soluţii digitale în domeniul sănătăţii: 3 idei care transformă radical felul în care sunt percepute spitalele


Digital Signage

Este posibil ca un loc în care oamenii ajung, de obicei, cu dureri, cu teamă şi cu multe scenarii negative în minte să se transforme într-un spaţiu primitor şi reconfortant? Da, nu doar că este posibil, este chiar realizabil.

Pentru a îmbunătăţi experienţa pacientului, spitalele şi clinicile de sănătate au ca misiune promovarea unei comunicări clare, accesibile şi prietenoase. Este nevoie să fie evidenţiate rezultatele pozitive în materie de sănătate – intervenţii medicale, practici, tratamente, importanţa conştientizării metodelor de prevenţie.

În prezent, cel mai eficient şi eficace mod de a comunica în timp real informaţii importante din domeniul sănătăţii este prin intermediul semnalizării digitale. Un conţinut creat pe baza unor principii optimiste poate transforma radical spaţiul mai puţin vesel al unui spital.

Ecrane tactile intuitiv de accesat, cu hărţi de orientare şi informaţii privind traseul
Spitalele sunt în general clădiri mari, cu etaje, interioare labirintice, cu cabinete şi săli de aşteptare – pentru o persoană care şi-a făcut o programare şi nu ştie cum să ajungă la un anumit cabinet, acest lucru poate fi intimidant. Ecranele tactile cu informaţii precise privind traseul de parcurs şi localizarea exactă fac acest drum în spitale mai relaxant.

Reducerea anxietăţii din sala de aşteptare (al pacientului sau al aparţinătorului)
Nimănui nu-i place să aștepte, lucru și mai greu atunci când ești bolnav sau aștepți ca o persoană dragă să iasă din sala de operație. Semnalizarea digitală în sala de așteptare atenuează starea aceasta de nelinişte prin afișarea timpului de așteptare preconizat și prin furnizarea de conținut atractiv care să distragă atenția și să fie totodată educativ. Membrii familiei pot vedea, de exemplu, cu ajutorul unui afişaj interactiv, după ce introduc un cod sau număr prestabilit (pentru a proteja datele reale, numele), când persoana iubită intră în sala de operație, cât timp stă acolo și când a fost mutată în salonul de recuperare. Actualizate în timp real, aceste informaţii reduc anxietatea familiei pacientului și permit personalului spitalului să se concentreze pe furnizarea celor mai bune îngrijiri posibile. Conţinutul se poate îmbogăţi cu informaţii despre restaurantele din zonă, despre vreme, trafic, cu videoclipuri amuzante şi relaxante.

Avantajele semnalizării digitale pentru personalul spitalului
Medicii și asistentele pot folosi semnalizarea digitală pentru a schimba rapid informații critice despre pacienți, fără a avea nevoie de fișe sau de dosare voluminoase. De exemplu, un mic ecran cu informații despre pacient poate lista alergiile pacientului și alte avertismente legate de sănătate, cum ar fi nevoia de carantină. Semnalizarea digitală se poate utiliza şi pentru a informa personalul despre cine este de serviciu în prezent, despre programul turelor viitoare și despre asistentele care ar trebui să fie asociate cu anumiți pacienți în funcție de preferințele lingvistice (în cazul pacienţilor care vorbesc alte limbi). Echipate cu monitoare cu ecran lat, posturile de asistente medicale pot deveni centre de colaborare, cu acces instantaneu la fișele și notele digitale ale pacienților.

Sursă: „7 benefits of digital signage in hospitals“ – insights.samsung.com

Foto: freepik.com