Comparativ cu perioada pre-pandemică, numărul staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice a crescut considerabil. În viitorul apropiat, numărul lor va trebui să continue linia ascendentă pentru a face faţă nevoii de alimentare alternativă. Detalii, mai jos:
Un studiu realizat de Compania de consultanţă Roland Berger precizează că la finalul anului 2022, comparativ cu anul 2021, numărul locurilor din România unde poţi încărca o maşină electrică a crescut cu 34%. Studiul evidenţiază şi zona în care s-a dezvoltat mai mult tipul acesta de alimentare, în cazul de faţă, în Transilvania.
La nivel european însă, conform unui raport al Asociaţia constructorilor europeni de automobile (ACEA), prezenţa staţiilor de încărcare este de trei ori mai mică decât numărul propriu-zis al maşinilor electrice; cu alte cuvinte, în viitorul apropiat, ritmul de instalare al staţiilor de încărcare ar trebui să crească pentru a face faţă nevoii de alimentare alternativă.
În Statele Unite, creşterea aceasta deschide noi oportunităţi de afaceri pentru companiile care furnizează soluţii de digital signage. Publicitatea digitală out-of-home începe să se orientează din ce în ce mai intens şi spre staţiile de încărcare pentru maşinile electrice.
Chadi Borghol, director de vânzări la Broadsign, un furnizor de tehnologie și semnalizare digitală, a vorbit despre acest subiect şi a prezentat oportunitățile de publicitate digitală pentru rețelele de încărcare a vehiculelor electrice cu ocazia EV Charging Summit & Expo, care a avut loc la Hotelul Mirage din Las Vegas, la începutul lui aprilie.
În continuare, iată câteva dintre ideile din discursul lui Borghol:
1. integrarea publicităţii outdoor la staţiile de încărcare sporeşte implicarea şi relevanţa pentru consumatori;
2. atât timp cât ecranul poate sta aprins 100% din timp, nu există limite de monetizare;
3. pentru clienții EV (vehicule electrice) existenți, publicitatea digitală face ca experiența să fie mai atractivă în timp ce aceștia își încarcă vehiculele, dar e bine să se ia în considerare şi varierea publicului căruia i te adresezi;
4. pe lângă crearea unei oportunități de venituri pentru rețelele de încărcare, publicitatea digitală generează, de asemenea, noi venituri pentru partenerii de la locurile de încărcare a vehiculelor electrice.
Cum s-ar putea stabili profilul audienţei pentru personalizarea conţinutului şi realizarea unei publicităţi de bază, referenţială? Prin integrarea camerei video în noul dispozitiv Market•r şi încorporarea inteligenței artificiale (IA), putem afla cu precizie profilul audienţei. Modulul video scanează permanent spațiul din proximitate, înregistrând astfel informaţiile pe care le observă. Se proceasează apoi imaginile, totul în timp real – audienţa este clasificată în funcţie de vârstă, sex şi emoţie. Având în vedere aceste informaţii importante despre audienţă, conţinutul se poate personaliza – device-ul va şti, prin urmare, ce produs să evidenţieze sau ce tip de experienţă să îi ofere auditoriului. Mai mult, se pot furniza şi date privind timpul – care este momentul zilei cu trafic mai intens sau mai redus în zona în care este implementat device-ul.
Vino în showroom-ul iTotem pentru a afla mai multe despre dispozitivul Market•r, cum se poate adapta unei afaceri, cum s-ar putea integra în staţiile de încărcare pentru maşinile electrice, ce poate face şi cum îţi aliniază afacerea la noile tendinţe ale marketingului digital!
Referinţe: www.autocritica.ro, www.automarket.ro, www.digitalsignagetoday.com