Scroll to top

Studii privind avantajele semnalizării digitale în retail şi nu numai


Digital Signage

A implementa soluţii de digital signage într-un magazin, de mici sau mari dimensiuni, într-un salon de înfrumuseţare, muzeu, aeroport, stadion etc. înseamnă din start a le oferi clienţilor o altfel de experienţă, un nou mod de a te conecta cu ei, de a le înţelege aşteptările şi de a da valoare timpului petrecut în spaţiul respectiv.

Soluţiile de digital signage deschid multiple posibilităţi de a promova un produs şi de a provoca interesul consumatorilor. Conform unui studiu Nielsen٭, care a urmărit activitatea a 120 de comercianţi ce au implementat semnalizarea digitală în magazinele lor, s-a constatat că 80% dintre aceştia au înregistrat o creştere a vânzărilor cu până la 33%. Studiul a avut în vedere şi o comparaţie cu utilizarea promovării de tip print.

Să luăm un exemplu: plasarea display-urilor în zona vitrinelor/ geamurilor stradale. De ce are succes acest gen de prezentare a unui produs? Datorită mişcării – iată răspunsul. Dinamica textului captează atenţia. „Pentru că semnalizarea digitală duce la <<mişcare>> şi <<schimbare>>, există, prin urmare, mai multe şanse de a atrage privirea cumpărătorilor sau a trecătorilor. Mesajele printate captează atenţia atât timp cât le citeşti, cele în mişcare, în schimb, absorb trecătorul atât vizual, cât şi fizic – cu alte cuvinte, creşte posibilitatea ca privitorul să intre în magazin“ – precizează shopify.com (sursa citată mai sus).

Faptul că oamenii sunt atraşi de semnalizarea digitală implementată în domeniul retail şi nu numai, o confirmă mai multe surse. Info-grafic-ul٭٭ publicat pe www.screenfluence.com apreciază că 76% dintre consumatorii americani care au intrat în magazine pe care nu le mai vizitaseră au făcut-o pentru că i-a atras semnalizarea digitală. Din acelaşi articol mai aflăm că, prin digitalizarea comunicării, sunt stimulate achiziţiile clienţilor – 68% sunt mai predispuşi să cumpere produsele promovate prin intermediul afişajului digital – rulat pe display-urile din incintă –, iar 44% sunt influenţaţi să achiziţioneze produsul promovat în locul celui plănuit să îl cumpere. Procentele nu sună rău şi demonstrează că soluţiile de digital signage funcţionează.

Referinţe:
٭„Digital Signage: Is it Worth the Investment and How Can Retailers Use It?“ – shopify.com
٭٭ Digital Signage Statitics for 2021 that proved it works: Infographic“ – screenfluence.com

Articole pe aceeaşi temă:
Percepţia timpului de aşteptare, redusă consistent prin integrarea ecranelor digitale în restaurante
Impactul semnalizării digitale în domeniul farmaceutic: studii de caz şi procente