Scroll to top

Super Bowl 2022: spectacolul sportiv, reinventat prin digital signage


Digital Signage

Suspendat la 37 de metri deasupra terenului, cu o lungime de 110 metri şi formă ovală, Infinity Screen, creat de Samsung, este cel mai mare videobord din istoria sportului. Chiar dacă a fost amplasat în arenă încă de la jumătatea lui 2020, aproape că nu se putea o „intrare“ mai spectaculoasă decât în contextul Super Bowl.

Super Bowl LVI a avut loc pe 13 februarie 2022, iar publicaţiile online au titrat ediţia drept impresionantă şi au numit-o spectacol total. Evenimentul are un succes uriaş în rândul americanilor atât datorită meciului în sine, cât şi entertainment-ului conex. Se apreciază că 30 de secunde de publicitate în timpul pauzei costă peste 6 milioane de euro.

Anul acesta, Super Bowl LVI s-a disputat pe Stadionul SoFi din Inglewood, California, în interiorul căruia a fost amplasat şi videobordul amintit. Arena are o capacitate de 70.000 de locuri. Preţul instalaţiei este de aproximativ 5 miliarde de dolari. Datorită gigantului ecran, fanii echipelor Los Angeles Rams şi Cincinnati Bengals – competitorii ediţiei – au putut avea acces la tot felul de date şi informaţii despre meci. De la reluări, instantanee şi prim-planuri, la statistici, scoruri şi actualizări interactive, toate au rulat pe panourile cu înălţimea cuprinsă între 6 şi 12 m.

70.000 de metri pătraţi de ecran ultra HD şi 80 de milioane de pixeli pe suprafeţele interioare şi exterioare – uriaşul videobord a oferit o perspectivă perfectă spectatorilor, indiferent de poziţie; fanii situaţi pe scaunele mai joase au văzut partea din interiorul instalaţiei, iar cei care au avut locuri mai sus, exteriorul. Cu alte cuvinte, nu au existat unghiuri proaste. Partea acustică a jucat şi ea tare: display-ul a fost dotat cu un sistem echivalent cu 1500 difuzoare home theater, ceea ce înseamnă că nu s-a ratat nici un avertisment al arbitrului.

Videobordul a fost creat în acord cu arhitectura arenei, respectându-se fiecare detaliu – design, formă, unghiuri, distanţe, spaţiul în totalitatea lui. Scopul integrării semnalizării digitale prin acest display de proporţii colosale a fost, conform iniţiatorilor proiectului, unul singur: optimizarea experienţei spectatorilor.

Articole pe aceeaşi temă:
Tendinţe din digital signage care vor reconfigura experienţa sportului

Referinţă: traducere şi adaptare „The 1,000-ton screen bringing Super Bowl LVI to the lucky fans inside the stadium“ – edition.cnn.com
Foto deschidere: samsung.com