Scroll to top

Tendinţe în digital signage pentru 2021


Digital Signage

Anul 2020 a fost un an cu multe provocări pentru numeroase industrii, iar digital signage nu a făcut excepţie. Ni s-a reconfigurat stilul de viaţă, dar şi stilul de a ţine în afacerile pe linia de plutire, de a le reinventa şi de a le adapta la noul mers al lucrurilor.

În privinţa soluţiilor de digital signage, tendinţele, anul acesta, au fost clare pe plan global: s-au aliniat la nevoile noului context. Conţinutul media s-a modificat, iar forma a devenit mai spectaculoasă. Afaceri mai mici sau mai mari au investit în videowall-uri, totemuri digitale cu dispensere pentru dezinfectant lichid, s-au creat capsule de tranzit în staţii de autobuze, dotate cu display-uri şi măsuri de prevenţie a pandemiei, s-au actualizat software-uri de recunoaştere facială pentru a detecta măştile, s-au integrat camere video în reţelele de digital signage pentru a ţine sub control numărul persoanelor dintr-un spaţiu. Ce ne aşteaptă în 2021 în materie de digital signage? Care sunt tendinţele?

Luminozitate la alt nivel
Soluţiile de digital signage sunt o formă de marketing şi de comunicare printre cele mai eficiente vizual. Este importantă calitatea conţinutului, dar şi vizibilitatea lui. Cu cât un text este mai uşor de citit şi, implicit, de văzut, cu atât ajunge mai uşor la public. Luminozitatea are un rol esenţial. Display-urile outdoor au luat amploare, şi ele, în 2020, ocazie cu care luminozitatea le-a fost probată în condiţii dintre cele mai diferite, inclusiv mai puţin favorabile (soarele puternic a fost o provocare, de exemplu). Anul 2021 va duce luminozitatea, cu siguranţă, la alt nivel. Este important ca display-urile folosite în reţelele de digital signage să fie la fel de vizibile chiar şi în contextul vremii mai însorite.

Automatizarea şi digital signage: provocări
Se conturează în rândul organizaţiilor şi companiilor, tot la nivel global, o tendinţă spre automatizarea serviciilor. Deja ne-am obişnuit cu sistemele de self-checkout din supermarketuri, care ne permit să scanăm singuri produsele şi să le plătim cu cardul. Folosirea roboţilor în mediul industrial a luat de mult amploare. Cum va cocheta automatizarea cu digital signage, cum va fi integrată în aceste soluţii? Automatizarea presupune în rând mai multă libertate şi, implicit, independenţă. Furnizorii din lumea întreagă au în plan strategii de simplificare în privinţa implementării soluţiilor de digital signage, prin crearea unor şabloane de semnalizare digitală. Template-urile există deja, iar în 2021, în mod cert, vor lua şi ele amploare. Treptat, controlul va fi integral, atât asupra conţinutului, cât şi asupra design-ului.

Cataloagele digitale vor fi mai prezente
În contextul pandemicului an 2020, comercianţii au căutat variante pentru stoparea răspândirii virusului. Limitarea contactului direct cu produsele a fost una dintre provocări. În cazul magazinelor cu haine, într-o primă fază, s-a eliminat posibilitatea de a le încerca în cabinele de probă. La nivel de digital signage, însă, unii comercianţi din afara ţării au făcut un pas în plus şi au introdus cataloagele digitale. Au expus, de exemplu, un produs, cu un cod, pe care cumpărătorul îl putea introduce într-un catalog digital, după care acesta era livrat fie acasă, fie adus direct la casa de marcat. După fiecare utilizare, ecranul display-ului care afişa catalogul putea fi igienizat. Iată o idee care ar putea fi implementată la scară mai largă şi care are şanse să fie unul din trendurile anului 2021.

Hărţile interactive de tip wayfinfing vor uşura accesul în diferite spaţii
Spitalele, hotelurile, muzeele, campusurile studenţeşti, universităţile, liceele, şcolile, în general, spaţiile labirintice care nu pot fi uşor accesate de vizitatori sau oameni care vin pentru prima dată aici, îşi vor putea simplifica accesul prin soluţiile digitale de tip wayfinding. În multe locuri ele există deja. Hărţile de tip wayfinding sunt, practic, ecrane interactive care oferă informaţii şi indicaţii pentru a ajunge într-un anumit punct. Informaţiile pot fi filtrate, astfel încât utilizatorii să găsească drumul cel mai scurt şi să elimine conţinutul pe care nu doresc să-l acceseze. Cei care le-au folosit până acum, au observat beneficiile, aşa că, în viitor, aceste hărţi de tip wayfinding vor fi din ce în ce mai prezente.

Videowall-urile, un mod eficient de promovare (şi) pentru industria HoReCa
Procesul de digitalizare se dezvoltă într-un ritm rapid şi se extinde în domenii dintre cele mai variate. Industria HoReCa este unul dintre ele. Implementarea soluţiilor de digital signage a început de mult în restaurante, cafenele şi nu numai. Afişarea inteligentă a serviciilor şi produselor îmbunătăţeşte relaţia cu clientul, îi anticipează aşteptările şi îl motivează să facă alegerea care i se potriveşte. Panourile cu meniuri digitale au dus ideea de meniu la un alt nivel, iar mâncarea în sine este evidenţiată în cel mai bun mod posibil. Inserarea de videowall-uri în aceste spaţii, pentru a evidenţia produsele culinare şi băuturile va atrage şi mai mult atenţia şi, în consecinţă, avantajele vor fi numeroase.

Citeşte şi:

7 lucruri esenţiale despre meniurile digitale outdoor
Un videowall spectaculos transformă spaţiul din Bebe Tei
Soluţii de digital signage pentru restaurantul Oh!Salad

Referinţă: troudigital.com