Scroll to top

Tendințe din digital signage care vor reconfigura experiența sportului


Digital Signage

Digital Signage scrie viitorul: Jeff Hastings, CEO BrightSign, apreciază prin trei exemple concrete cum se va schimba experiența competiţiilor sportive.

Participarea pasivă va deveni participare activă

Un detaliu din ce în ce mai prezent în spațiile unde au loc evenimente sportive (terenuri de sport sau stadioane) este trecerea de la semnalizarea digitală folosită ca mediu pasiv, pe care spectatorii o consumă vizual, la un mediu interactiv care invită la participare. Tipul acesta de „angajament“ poate fi util, de exemplu, prin plasarea de cutii care să includă ecrane tactile pentru a comanda mâncare sau băutură. Inedit ar fi să aibă și o opțiune prin care poți vedea meciul și din alt unghi față de cel în care ești plasat. Un astfel de exemplu, de semnalizare digitală bazată pe engagement, vine de la echipa de fotbal american Dallas Cowboys – cabinele foto interactive oferă spectatorilor posibilitatea de a face selfie-uri virtuale cu jucătorii preferați. Jeff Hastings concluzionează că experiența spectatorului este prelungită, prin faptul că spectacolul nu se termină atunci când se ridică de pe scaun.

Soluțiile de tip wayfinding* vor câștiga teren

Să participi la un eveniment sportiv în arenele moderne din ziua de astăzi înseamnă mai mult decât evenimentul sportiv în sine. Pentru a ajuta spectatorii să aibă o experiență cât mai bună, multe arene au integrate soluții digitale de orientare, gândite cu scopul de a-i ajuta, dar și de a descoperi, în drumul lor, alte noi și interesante experiențe. „Digital signage nu oferă doar entertainment și informații, ci și moduri prin care vizitatorii pot profita la maximum de timpul petrecut într-o arenă sportivă. Prin urmare, soluțiile de tip wayfinding vor câștiga teren în viitor“, spune Jeff Hastings.

Sporturile electronice vor crește din ce în ce mai mult

Deși cresc cu un ritm amețitor, Jeff Hasting apreciază că, pentru moment, sporturile electronice nu pot încă rivaliza cu alte tipuri de sporturi consacrate în America în ceea ce privește generarea de venituri. Dar sporturile electronice continuă să atragă investitori din rândul celebrităților și al sportivilor. Pe măsură ce industria sporturilor electronice se dezvoltă, în mod automat va duce la o structurare a unei economii similare cu cea a sporturilor profesioniste: va atrage sponsori, va recruta jucători, va vinde bilete la evenimente. De asemenea, va duce la construirea de spații mai mari și mai adaptate viitoarelor tendințe.

٭wayfinding  sau way-finding înseamnă totalitatea modurilor prin care cineva se poate orienta într-un spațiu și deplasa dintr-un punct în altul.

Sursă: digitalsignagetoday.com