Scroll to top

Viitorul în publicitatea digitală de interior


Digital Signage

Domeniul Digital Signage și-a extins rapid acoperirea pe aproape toate piețele și zonele, fiind utilizat mai ales în spaţiile interioare. Acum, atât comercianții mari cât și cei mici folosesc Digital Signage pentru a face publicitate și pentru a îmbunătăți experiența clienților, conform Raportului Digital Signage Future Trends. Din acest raport reiese că două treimi dintre comercianți afirmă că îmbunătățirea branding-ului a reprezentat cel mai mare beneficiu, urmată de îmbunătățirea serviciului de clienți cu 40%.

Nordiska Kompaniet, comerciant din Stockholm, Suedia, a montat ecrane suspendate, creând iluzia ca ecranul este agățat cu chingi din piele de tavan. Acest lucru a ajutat la integrarea ecranelor în magazine, respectând imaginea general sobră și de înaltă clasă a comerciantului.

În general, Digital Signage oferă posibilități de îmbunătățire a branding-ului și instrumente mai bune de implicare a clienților.

Afișări mai bune

O tendință reprezintă migrarea de la ecranele LCD la ecranele LED mai avansate, potrivit lui Barry Pearmen, manager de vânzări, Watchfire. Pearman susține că scăderea costurilor ecranelor cu LED-uri contribuie la această tendință. LED-urile devin tot mai avansate.

„LED-urile există de ceva timp, continuăm să extragem din ce în ce mai mult din tehnologie, și să apropiem mai mult LED-urile”, a declarat Brian Huber, manager creație, Watchfire, într-un interviu. „Au trecut zilele unui semn gigant de lumină care arată doar 8 caractere odată”.

O altă tendință majoră reprezintă display-urile direct-view LED oferă mai multe experiențe captivante și uimitoare, potrivit Kevin Christopherson, director Marketing Produs, NEC Display Solutions.
„Panourile direct-view LED sunt extrem de personalizabile și pot crea experiențe care să atragă audiența sau să creeze puncte de focalizare captivante”, a declarat Christopherson pentru raportul 2018 Digital Signage Future Trends „Cu opțiuni de pixel pitch, de la vizionarea de la distanță până la vizionarea îndepărtată în cazul locații mai mari, proprietarii pot folosi dvLED pentru a oferi o experiență complet unică și memorabilă. ”

Totem digital signage amplasat într-un supermarket din Bucureşti

Totem digital signage amplasat într-un supermarket din Bucureşti

Instrumente mai bune de atragere a atenției

Un simplu ecran luminos nu este suficient pentru a oferi experiențe mai bune. Acesta este motivul pentru care furnizorii de Digital Signage oferă sisteme de analiză din ce în ce mai avansate pentru a obține informații cheie despre clienți, astfel încât aceștia să se poată implica mai bine.

Matthias Woggon, CEO, eyefactive, a subliniat în introducerea sa pentru raportul Digital Signage Future Trends că vânzătorii folosesc senzori de proximitate și camere de recunoaștere a feței pentru a identifica informații cheie despre clienți. Aceste camere înregistrează dacă un client se uită la un produs sau la o reclamă.

„Algoritmii moderni pot detecta parametrii cum ar fi vârsta, sexul și starea de spirit prin analizarea expresiilor faciale pe imaginile aparatului foto. În plus, ecranele tactile pot măsura atingerea conținutului specific și pot evalua performanța exactă a campaniilor publicitare respectiv rentabilitatea investiției”, a spus Woggan. „Combinația de recunoaștere a feței și tehnologia tactilă permit măsurarea numărului de persoane care reacționează la conținutul respectiv facilitând crearea campaniilor direcționate și optimizarea acestora”.

Digital Signage oferă, experiențe interactive indiferent de canalul de comunicare pentru a atrage atenția clienților. Ian Crosby, vicepreședinte al departamentului de vânzări și marketing Zytronic, a scris în documentul său privind raportul Digital Signage Future Trends despre Ebekek, comerciant de produse pentru mame și copii din Turcia. Ebekek folosește Digital Signage interactiv pentru a integra comerțul electronic cu vânzările asistate. Clienții pot naviga prin întreaga gamă de produse, pot efectua o achiziție independentă sau pot solicita ajutor unui vânzător.

Raportul Digital Signage Future Trends 2018 a confirmat această tendință de creștere a experiențelor interactive. 50% dintre comercianți au spus că au găsit ecranele tactile ca fiind foarte utile pentru semnalizarea digitală.
Tendința generală merge spre un mediu mai reacționar, conform raportului Digital Signage Future Trends 2019 realizat de către Geoffrey Platt, directorul RealMotion.
„Aceste tehnologii interactive au nevoie de un element comun. Capacitatea de a crea, de a analiza și de a reacționa într-o lume care necesită soluții în timp real”, a spus Platt.

Încotro ne îndreptăm?

În spațiul interior, Digital Signage devine tot mai important în ceea ce privește ecranele mai mari, mai grandioase, cu programe inovatoare. Pe când magazinele Mom și Pop expun ecrane mai simple în număr cât mai mare.

Christopherson a susținut că utilizatorii finali și furnizorii de semnalizare digitală au dezvoltat soluții care atrage atenția publicului. Următorul pas important este când toate piesele apar și începem să vedem o desfășurare cu adevărat dinamică pe piață atât a întreprinderilor mari, cât și a celor mici.

„Analiza reprezintă cel mai important instrumentt”, a spus Christopherson. „Odată ce primul val de astfel de proiecte va fi complet, vă puteți aștepta ca această practică să reprezinte un punct de plecare, deoarece proprietarii vor vedea valoarea suplimentară pe care o oferă.

Sursa: digitalsignagetoday.com