Scroll to top

Soluții de digital signage pentru farmacii

Eficientizarea spațiului de reclamă în Farmacia Tei

Unul dintre proiectele realizate de iTotem a constat în amplasarea în spațiul din spatele fiecărei case de marcat din Farmacia Tei, a unor monitoare care să ofere informații și conținut targetat clienților. Astfel, în spațiile respective, la 5 dintre Farmaciile Tei din București și Constanța, au fost încastrate câte 16 monitoare.

Detalii proiect

Coordonatele proiectului realizat de iTotem pentru Farmacia Tei

Farmacia Tei și-a dorit găsirea unor soluții prin care clienții să fie informați într-un mod cât mai simplu și mai accesibil despre promoțiile în derulare și produsele din categoria lor de interes.

Care au fost soluțiile de digital signage puse în practică de iTotem

Pentru punerea în practică a cerințelor primite de la client, iTotem a sugerat folosirea spațiului din spatele fiecărei case de marcat și montarea unui monitor în locul respectiv.

Realizarea proiectului a presupus, din punct de vedere tehnic, conectarea fiecărui monitor la câte un calculator industrial conceput pentru soluții de digital signage, cu sistem de operare Android și soft de administrare dezvoltat de NoviSign.

Cele 80 de monitoare amplasate în Farmaciile Tei sunt gestionate de către iTotem, iar timp de aproximativ 12 ore pe zi rulează conținut media controlat remote (de la distanță). În perspectivă, iTotem își propune și dezvoltarea unor soluții personalizate, prin care reclama să fie targetată și în funcție de sex și vârstă.

Avantaje și dezavantaje

AVANTAJE

  • Un spațiu aparent banal și, la prima vedere, neofertant, a fost transformat într-un punct de interes pentru clienți;
  • Fiind la nivelul ochilor, monitoarele pot fi văzute într-un mod optim de către clienții care stau la coadă (mai mult, pentru că cele 16 case de marcat de la cele 5 adrese ale Farmaciei Tei sunt dispuse în format L, reclamele de pe monitoare se văd aproape din orice colț al Farmaciei, oricare ar fi poziția în care stai la rând);
  • Un alt avantaj este dat de faptul că playlisturile pot fi programate cu ajutorul unui soft (exemplu: conținutul media este planificat pe momente ale zilei – dimineață, prânz și seară – în funcție de profilul consumatorului, iar clipurile rulează automat);
  • Creșterea veniturilor prin redarea de reclame targetate (exemplu: promovarea unei promoții cu o reducere de 50%, pentru o anumită perioadă de timp, duce la creșterea vânzărilor produselor respective);
  • Posibilitatea de a vinde spațiu de reclamă.

 

DEZAVANTAJE

  • Niciunul.

Specificaţii

Client Farmacia Tei
Task Eficientizarea spațiului de reclamă în Farmacia Tei
Data execuției Ianuarie, 2019
Tehnologie Monitoare LCD pe care rulează conținut media controlat de la distanță

Galerie foto