Scroll to top

Soluții de digital signage pentru instituții publice și companii

Fabricat în România: primul totem digital cu dispenser pentru dezinfectant lichid

Purple Custom Solutions, divizia de proiecte speciale iTotem, a dezvoltat o soluţie care combină tehnologia digital signage cu dispenserele destinate dezinfectantului lichid. Noua linie de totemuri digitale echipate cu dezinfectant lichid este produsă 100% în România.

Detalii proiect

Coordonatele proiectului realizat de Purple Custom Solutions

Chioşcurile digitale prevăzute cu dezinfectant pentru igienizarea mâinilor sunt un pas înainte în lupta pe care Companiile și instituțiile publice o duc împotriva răspândirii coronavirusului. Purple Custom Solutions, divizia de proiecte speciale iTotem, a realizat prototipul unui totem digital pe picior, creat şi produs 100% în România.

Care au fost soluțiile de digital signage puse în practică de Purple Custom Solutions

Îmbinarea soluţiilor de digital signage cu soluţii practice (cum este cea de igienizare a mâinilor), adaptate la contextul creat de epidemia de coronavirus, a fost marea provocare a proiectului.

Totemul digital echipat cu dispenser pentru dezinfectant lichid îşi păstrează scopul iniţial şi vine cu o funcţie nouă. Sistemul de digital signage folosit pentru crearea totemurilor este bazat pe Raspberry Pi, iar dispenserele pe sistemul Arduino.

Avantaje și dezavantaje

AVANTAJE

  • Oferă un confort psihic sporit: pe lângă faptul că display-urile afişează conţinutul media, totemurile digitale echipate prevăzute cu dezinfectant vin în întâmpinarea consumatorilor prin posibilitatea de igienizare a mâinilor, oferindu-le în felul acesta un plus de siguranţă şi de confort psihic;
  • Accesibilitate: designul totemului (faptul că este pe picior) permite clienţilor un acces uşor în zona dispenserului;
  • Investiţie sigură: utilitatea totemurilor digitale prevăzute cu dispenser se va dovedi şi în afara contextului pandemic. Igienizarea mâinilor ca măsură de prevenţie în combaterea bolilor va face parte din rutina consumatorilor şi, în mod egal, din politica retailerilor şi a tuturor celor care oferă un serviciu.
  • Creșterea veniturilor prin redarea de reclame targetate (exemplu: promovarea unei promoții cu o reducere de 50%, pentru o anumită perioadă de timp, duce la creșterea vânzărilor produselor respective);
  • Posibilitatea de a vinde spațiu de reclamă.

 

DEZAVANTAJE

  • După golire, dispenserul trebuie (re)încărcat manual.

Specificaţii

Client Instituții publice și companii
Task Combinarea soluţiilor de digital signage cu soluţii practice, de igienizare a mâinilor, pentru a preveni infectarea cu coronavirus
Data execuției Aprilie, 2020
Tehnologie Raspberry Pi şi sistem Arduino

Galerie foto